PatiŽnten-info

Patiënteninformatie

Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG)

Op de website van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) is een schat aan informatiemateriaal beschikbaar indien u meer wilt weten over verwondingen, ziektes en afwijkingen. Deze website wordt voortdurend actueel gehouden met de nieuwste informatie en inzichten uit de gezondheidszorg. U vindt hier: patiëntenbrieven, patiëntenfolders en ziektebeschrijvingen.
Klik op deze link om direct naar de website van het NHG te gaan.
 

Thuisarts.nl

Op Thuisarts.nl vindt u informatie over ziekte en gezondheid. Medische informatie van uw huisarts voor thuis. Betrouwbaar, onafhankelijk en zonder reclame.
 

Medicijnenkompas

Wilt u meer weten over de verschillende (goedgekeurde) medicijnen, die in Nederland op de markt zijn, dan verwijzen wij u graag naar het Farmacotherapeutisch Kompas. Deze website is samengesteld door het College voor Zorgverzekeringen (CVZ).
 

Bijwerkingen van medicijnen

Meer informatie over bijwerkingen van medicijnen en een formulier waarmee u ook bijwerkingen kunt melden vindt u op de website van het Lareb. Lareb is het centrale verzamelpunt voor alle bijwerkingen van geneesmiddelen in Nederland. Doordat alle meldingen op één centraal punt worden verzameld, kan Lareb de veiligheid van geneesmiddelen in Nederland bewaken.
 

Kosten van medicijnen

Informatie over de kosten van medicijnen is te vinden op de speciale website van het College voor Zorgverzekeringen (CVZ).
 

NVVE

Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie vindt u veel informatie die u kunnen helpen bij het opstellen van een wilsverklaring.
 

Reizigersadvisering

Voor uw reizigersadvies en eventuele vaccinaties kunt u contact opnemen met de GGD in Arnhem (088-3555100) of Travel Clinic Oost in ziekenhuis Velp (088-0055944).